Stal het Gruyter is een kleinschalige stal, ontstaan vanuit hobby en door liefde voor de paarden, steeds groter geworden. Fokkerij en africhting staan centraal binnen het bedrijf. Wij hechten veel waarde aan correcte paarden en pony’s die uit goede bloedlijnen komen en veel sport hebben gebracht. Ook vinden wij een goed persoonlijk contact met de fokkers erg belangrijk. 

Wij bieden ook, op kleine schaal, weidegang aan. U vindt ons op een prachtige locatie aan de rand van het bos.
Wij beschikken over de volgende faciliteiten: 

 * longeercirkel 
 * paddock 
 * 20 x 60 eb en vloed buitenpiste 

In de prachtige bossen en heide van de Kroondomeinen vindt u vele ruiterpaden en talloze uitrijmogelijkheden voor uren rijplezier.


Stal het Gruyter is een familiebedrijf, maak hier kennis met ons gezin:


Arie Braat

Arie is al van jongs af aan actief in de paardenwereld. Van fokkerij tot handel.
Daarbij heeft hij altijd interesse gehad voor de mennerij, welke hij graag beoefend, maar helaas schiet dat er door de drukte nog weleens bij in.  Arie draagt op stal bij aan alles wat er in en om te stallen moet gebeuren, daarbij is hij heel erg handig, dus dat komt goed uit.


Wilma Braat-Brummelkamp

Van huis uit is Wilma al bekend met de paardenfokkerij, voornamelijk in de dressuurrichting. Wilma vindt een correcte training voor een ontspannen, goed bewegend paard erg belangrijk. Dat is iets waar ze  geen consessies wil doen.  Wilma houdt zich bezig met het klantencontact en draagt zorg voor de administratie. Daarbij is ze natuurlijk ook in de stallen te vinden.


Erik Braat

De drijvende kracht achter Stal het Gruyter. Erik heeft al van kleins af aan een passie voor paarden. Het begon allemaal met de New Forest merrie Missy Hans waarmee hij als kleine jongen al veel successen behaalde. Door zijn interesse voor de fokkerij van springpaarden en New Forest pony’s en meer dan 10 jaar ervaring is Stal het Gruyter inmiddels  gegroeid tot een volwaardig bedrijf.  Erik zorgt voor de training van de paarden en pony’s. Daarbij is hij het aanspreekpunt voor klanten.